Arena – et smartere auditorium

Dato: 4 Okt 2021

Torsteinsen Design og Fora Form har designet en genial standardisert auditoriestol som kan settes rett inn i ethvert prosjekt, uten å bli spesialtilpasset.

Arena er en stol som gir frihet til å innrede auditorier som vi aldri har sett før. Nå kan kreativiteten blomstre.

Effektive og fleksible prosjekt
Torsteinsen har utviklet en smart singulær innfesting som hver enkel stol festes i.

Dette gjør at den enkelte stol ikke forholder seg til nabosetet, som ofte er vanlig på auditoriestoler. Den singulære innfestningen vil forenkle prosjekteringsjobben og gi større mulighet for individuelle tilpasninger på byggeplassen. Arena åpner nå opp at for auditorier kan bygges i bue, vifteform eller andre kreative løsninger.

Større inntektsgrunnlag
Arena har et smalt og elegant design som tar liten plass. Dette fører til at trinndybden kan være kortere enn det som har vært vanlig tidligere. Det forkortede kravet til trinndybde gjør at man kan bygge flere rader og på den måten få inn flere seter i hver sal noe som igjen gir større inntektsgrunnlag.

Rask evakuering
Siden stolen bygger så lite, selv med smalere inntrinn, vil Arena følge alle krav til rask evakuering. Selve armlenet er designet for å sikre evakueringen. Det stikker ikke ut i gangbanen å hindrer passeringer eller hekter fast jakker eller vesker.

Skriveplate
Mange ønsker skriveplater i auditoriene sine. I den nye festebraketten er det tilrettelagt for dette.

Drift og vedlikehold
Et auditorium skal leve og brukes i mange år. Dersom det skjer skader på en stol vil det være enkelt å bytte ut den ene det er skade på, uten å måtte demontere en hel rad. Skader i tekstilen? Det kan lett byttes ut på stedet. Effektivt og bærekraftig.

Under hver enkelt stol har vi beholdt en lysåpning på 20mm, dette vil sørge for at renholdet går som smurt.

Velg norsk
Stolen er produsert i Fora Form sin egen fabrikk i Ørsta på Sunnmøre og er designet av den norske trioen i Torsteinsen Design.

Torsteinsen Design ble etablert 1995, og har i dag 3 ansatte. Ekteparet Solveig og Fredrik Torsteinsen, samt Vidar Øverby, alle interiørarkitekter MNIL med hovedfag innen møbeldesign. Til sammen har de 60 års erfaring fra design.

Fora Form
Fora Form er en av Skandinavias største møbelprodusenter til sosiale områder der mennesker møtes. De har en visjon om å skape gode samspill i fire fokusområder: Spis sammen, jobb sammen, pust sammen og opplev sammen.

Siden 50 tallet har Fora Form brukt design som et strategisk virkemiddel for å skape gode møteplasser i offentlige miljø. Gjennom innovasjon og god design vil de fortsette å skape gode samspill der mennesker møtes også i fremtiden.

Se hvordan Arena monteres: